+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Stedentrip Praag

v.a. € 259,-

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

 • 3 maal overnachting in Praag verblijf in een 2-persoonskamer. (op basis van 2-personen per kamer)
 • 3 maal ontbijt in het hotel
 • diner op aankomstdag in het hotel
 • bezoek aan Bierbrouwerij Staropramen
 • gids wandeling Praagse Burcht
 • bezoek Skoda fabriek
 • 2 uur durende rondvaart over de Moldau incl. warm/koud buffet
 • afscheidsdiner
 • vervoer per luxe touringcar
 • tol- en parkeer parkeerkosten

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

4-daagse Stedentrip Praag

Praag de “Gouden Stad” met de “100 torens”. Een levendige stad met een goed onderhouden en monumentaal centrum en een fraaie burcht. Bezoek bijvoorbeeld de prachtige bibliotheek van het Strahov-klooster. Laat u imponeren door de grootsheid van de Praagse Burcht! Al in de 9e eeuw werd met de bouw van deze vesting begonnen. Rivier de Moldau stroomt onder de imposante bruggen door, langs de prachtige gebouwen met de eeuwen oude gevels. De oudste brug over de Moldau is de Karelsbrug, deze burg is gebouwd in 1357. De gedenksteen van Jan Palach herinnert nog iedere dag aan de Praagse lente van 1968. In de stad kunt u ook gezellig winkelen. U krijgt ook een excursie bij een van de bierbrouwerijen van de stad, waar u kunt genieten van het wereldberoemde Tsjechische bier. Tijdens het afwisselende excursie-programma heeft u ook nog tijd om het ontsteken van de kerstboom mee te maken. Een reis dus met tal van mogelijkheden voor een uiterst aantrekkelijke prijs. Boek deze 4-daagse stedentrip Praag bij Effe erop uit.

Toeslag:

 • -persoonskamer toeslag € 49,- p.p.

Exclusief:

 • genoemde verzorging
 • niet genoemde excursies
 • reis- en of annuleringsverzekering

Programma

Dag 1.Heenreis

Via onze servicelijn rijden we via de Duitse autobanen, met de nodige stops, naar Praag waar we in de avond zullen aankomen. Aangekomen bij het hotel zullen we de kamersleutels uitdelen. Nadat iedereen de koffers naar de kamer heeft gebracht en eventueel heeft opgefrist is het tijd geworden voor het diner. Na het diner kunt u de rest van de avond naar eigen inzicht indelen.

Dag 2 Skoda fabriek – Bierbrouwerij – ontsteken kerstboom

Na het ontbijt staat onze touringcar weer voor u klaar voor een bezoek aan de Skoda fabriek. Hier krijgt u zicht op het productieproces van deze auto’s. O.l.v. de gids stappen we in de wereld van Skoda.

In 1895 in Mlada Boleslav is Skoda opgericht door Vaclav Klement en Vaclav Laurin. Dit maakt SKODA een van ‘s werelds oudste en traditioneelste automerken. Het SKODA museum brengt het verleden terug tot leven in de oude fabriekshallen, waar auto’s geproduceerd werden tot 1928.

Na dit bezoek stappen we weer in onze luxe touringcar. We rijden richting de Praag. Hier krijgt u de tijd om te gaan lunchen. In de middag gaan we op bezoek bij Bierbrouwerij Staropramen. U krijgt een rondleiding door de brouwerij olv een gids, u krijgt alles te zien over de productie van het hier gebrouwen bier.
Na dit bezoek rijden naar de de Moldau waar onze boot ligt. We maken een rondvaart over de Moldau en genieten tijdens de rondvaart van een warm en koud buffet. Na de rondvaart rijden we terug naar ons hotel.

Dag 3 Praag

Vandaag bezoeken we olv een gids de Praagse Burcht, zetel van de Tsjechische regering. In dit monumentale complex ziet u onder andere de St. Vituskathedraal, de Vladislavzaal en de Romaanse St. Jorisbasiliek. U kunt ook het bekende Gouden Straatje bekijken, waar ooit schrijver Franz Kafka woonde en werkte. Via de beroemde stenen Karelsbrug over de Moldau, met de barokke beeldengroepen, lopen we terug naar het oude historische centrum. ’s Middags bent u vrij in de stad en kunt u de tijd naar eigen inzicht indelen.

Dag 4 Terugreis

Na het ontbijt rijden we in één dag terug naar Nederland met de nodige stops op de route. Aan het beging van de avond bereiken we Nederland weer. Na het afscheidsdiner rijden we via onze servicelijn terug naar uw opstapplaats..

 

 

 

 

Opstapplaatsen

Ankeveen Hotel de driedorpen 05:35 uur
Hilversum Soestdijkerstraatweg Esso tankstation 06:00 uur
Utrecht Transferium Westraven, Griffioenlaan 1 06:30 uur
Amersfoort NS Station, halte vakantiebussen 07:00 uur
Zwolle Achterzijde NS station, P&R 08:00 uur

Beschikbaarheid en/of boeken