+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Fietsreis Clare Ierland

v.a. € 1299,-

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

 • Vliegticket Amsterdam-Dublin of Cork vv met Aer Lingus
 • 20 kg bagage en 10 kg handbagage
 • 8x overnachting in B&B of hotel in een comfortable kamer met douche en toilet
 • 8x goed verzorgd ontbijt
 • Fietshuur
 • Bagagetransport van B&B of hotel naar /B&B of hotel (ieder dag)
 • Routebeschrijving met kaart
 • Bus-transfers van Dublin naar Limerick v.v.
 • Nederlands aanspreekpunt ter plaatse

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

Deze fietsreis Clare Ierland neemt u mee door een verscheidenheid van landschappen. De route die wij voor u hebben samengesteld tijdens de fietsreis Clare Ierland, gaat zoveel mogelijk over kleine, zeer rustige wegen. Het beleven van landschap en natuur staat centraal. U begint in Limerick, de grootste stad in West-Ierland en via het merengebied (loughs) komt u in Ennis. Ennis is de hoofdstad van County Clare. Hier vindt u de pubs waar traditionele muziek zijn oorsprong heeft. Onder het genot van enkele pints of Guinness om de stem te smeren, komen de bekende muziekstukken voorbij.
Lahinch, een surfers paradijs, gelegen aan de Atlantische oceaan is de volgende etappeplaats. Deze bereikt u door het heuvellandschap van West Clare. Kleine weilandjes, afgezet met stenen muurtjes en begroeid met meidoorn en gaspeldoorn geven hier een nieuwe dimensie aan het woord ‘coulissenlandschap’.

Via de welbekende Wild Atlantic way, een kustroute langs de Atlantische oceaan, bereikt u Ballyvaughan gelegen in het natuurpark The Burren. Onderweg passeert u de wereldberoemde Cliffs of Moher. Blackhead, een vuurtoren op de noordelijkste punt van The Burren, is zeker een foto waard. Vanuit Ballyvaughan fietst u dwars door The Burren en maakt u kennis met dit speciale gebied dat door het constant veranderende licht een heel speciale sfeer heeft. Deze etappe geeft u ook de gelegenheid om uw spieren te testen.

Aangekomen in Gort kunt u een welverdiende avondmaaltijd goed gebruiken. Tussen Gort en Scariff, de volgende overnachtingsplaats, fietst u door het weelderige landschap van East Clare. Kleine groene weiden worden afgewisseld door bossen en riviertjes. Het vee graast hier rustig op de met kruiden en bloemen begroeide weilandjes. Scariff is gelegen aan Lough Derg, een uitgestrekt meer dat door de rivier Shannon is gevormd. Via de weg langs Lough Derg bereikt u Killaloe. Dit is de voormalige hoofdstad van Ierland (z’n 1000 jaar geleden). De kathedraal met de bijzondere Ogham-steen is zeker een bezoek waard.

De route gaat verder door de heuvels van East Clare en volgt de Shannon naar Limerick, de eindbestemming van deze fietsreis Clare.

Exclusief:

 • Diner
 • Niet-genoemde verzorging
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van eigen aard
Het is helaas nog niet mogelijk om tijdens deze fietsreis Ierland een e-bike te huren.

Toeslagen:

 • Toeslag 1-persoonskamer: 120 euro
 • Alleenreizende toeslag: 170 euro

Wilt u gebruik maken van vervoer van uw huis naar het vliegveld en weer terug? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Programma

Dag 1: Heenreis

Na aankomst in Dublin of Cork stapt u op de lijndienst naar Limerick. In Limerick wordt u opgevangen door één van onze mensen, Pim of Annerieke. Die brengt u naar uw B&B en overhandigt u daar uw huurfiets. De rest van de dag is vrij te besteden.

Dag 2: Van Limerick naar Ennis, ca. 45 km

U vertrekt uit Limerick en fietst via een landelijke route naar het marktplaatsje Ennis, hoofdstad van County Clare. De route brengt u via een korte klim over Woodcock Hill. Daar heeft u een prachtig uitzicht over de Shannon estuaria, waar de Shannon uitmondt in de Atlantische oceaan. Vervolgens fietst u door naar Sixmilebridge. Hier is uw eerste mogelijke koffiestop. Via Kilmurray fietst u daarna naar Craggaunowen, waar u een bezoek kunt brengen aan het Keltische openluchtmuseum. De route brengt u tenslotte via Quinn naar Ennis waar u de nacht doorbrengt.

Dag 3: Van Ennis naar Liscannor, ca. 40 km

Deze dag brengt u naar Liscannor aan de Atlantische kust. Deze omgeving is vrij vlak en fietst dus gemakkelijk. Via kleine, rustige weggetjes fietst u van Ennis naar het leuke plaatsje Ennistymon met haar felgekleurde huisjes en een schitterende waterval. Van hieruit is het nog slechts een korte rit naar de badplaats Lahinch en dan langs de kust naar de overnachtingsplaats Liscannor.

Dag 4: Van Liscannor naar Ballyvaughan, ca. 45 km

Vandaag fietst u voor een groot gedeelte langs de Atlantische kust. Vanuit Liscannor fietst u naar het noordelijkste puntje van de kust van Clare, Black Head. De route brengt u langs de wereldberoemde Cliffs of Moher. Na de Cliffs leidt de route u naar Doolin, een vroeger vissersplaatsje dat zich nu vooral richt op de ferry-dienst naar de Arann eilanden en de cruises langs de kliffen. Doolin is wereldwijd beroemd vanwege de traditionele muziek. In O’Connor’s pub kunt u hier nog altijd volop van genieten. Na Doolin komt u aan de rand van de Burren. Hier heeft u de keuze om de kustweg te blijven volgen of door de Burren naar de volgende overnachtingsplaats, Ballyvaughan, te fietsen.

Dag 5: Van Ballyvaughan naar Gort, ca. 45 km

De route van vandaag brengt u door de Burren heen naar Gort. De Burren, een beschermd natuurgebied van ongeveer 260 vierkante kilometer, bestaat uit kalksteen en is slechts schaars bewoond. Het mag een onvruchtbaar gebied lijken, maar schijn bedriegt, The Burren heeft een uniek micro-klimaat waardoor hier een grote collectie tropische en sub-tropische planten groeit. Het gebied heeft de unieke eigenschap om meren en rivieren te laten verdwijnen en verschijnen! Net buiten het plaatsje Carran bevindt zich de ‘Burren Perfumery’, dat een bezoekje meer dan waard is. Overal in de Burren vindt u bewijzen dat dit gebied al heel lang bewoond is: ringforten, wedge tombs (o.a. Poulnabourne), kasteel- en kloosterruïnes en heilige bronnen. U overnacht in Gort.

Dag 6: Van Gort naar Scarriff, ca. 40 km

Na Gort laten we de Burren achter ons en gaan we richting het merengebied van Oost-Clare. Deze dag biedt u weer geheel nieuwe uitzichten op grotere en kleinere meren die bossen en heuvels weerspiegelen. Langs een rustige route fietst u via Lough Graney en het kleine plaatsje Flagmount in de richting van Scarriff, waar u zult overnachten. In het naburige Tuamgraney vind u een piepklein kerkje dat ook een heritage centrum bevat. Dit is ruim 1000 jaar oud en daarmee het oudste kerkje van Ierland (in voortdurend gebruik als kerk) en viel onder het grondgebied van Brian Boru, de eerste High King van Ierland.

Dag 7: Killaloe – Limerick, ca. 45 km

Vandaag is de laatste fietsdag die u dan ook weer naar Limerick brengt. U fietst langs de oevers van Lough Derg naar Killaloe. Onderweg kunt u genieten van schitterende uitzichten over het meer en de heuvels van Tipperary. Net voor u Killaloe bereikt, wordt aan de linkerkant van de weg ‘Beal Boru’ aangegeven. Het wandelpad brengt u naar de overblijfselen van het ringfort van Brian Boru. Onder zijn leiding zijn in 1014 de Vikingen verslagen en werd Ierland verenigd in een koninkrijk. Killaloe is een pittoresk plaatsje, gelegen aan de plek waar Lough Derg weer overgaat in de Shannon. Het wordt verbonden met Ballina (Tipperary) door een 17e-eeuwse bogenbrug. In Killaloe zelf zijn een heritage centrum en museum, gevestigd aan het water, die zeker een bezoekje waard zijn. Er staat ook een kathedraal uit 1182 waar u een oratorium en een Ogham-steen kunt zien. U kunt hier uitrusten in een van de talrijke tearooms en restaurantjes. Na uw bezoek aan Killaloe gaat de route verder langs de Shannon naar Limerick, het eindpunt van deze fietsreis.

Dag 8: Vrije dag in Limerick

U heeft een vrije dag in Limerick waar u onder meer een bezoekje kunt brengen aan King John’s Castle dat strategisch gelegen is aan de Shannon, de St. Mary’s Kathedraal of het Frank McCourt-museum (bekend van het boek: ‘De as van mijn moeder’). Een wandeling door de middeleeuwse stad en/of Georgian Limerick is ook zeker de moeite waard. Daarnaast kunt u de Ierse whiskeys proeven in Flannerys pub of de traditionele live muziek in Dolan’s pub.

Dag 9: Thuiskomst

U vertrekt met de lijndienst weer richting Dublin of Cork voor de terugvlucht met Aer Lingus naar Amsterdam.

Accommodatie

Diverse B&B’s en/of hotels waar u in een 1, 2, 3 of 4-persoonskamer slaapt.
Iedere ochtend kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijt.

Beschikbaarheid en/of boeken

Niet meer boekbaar voor 2017.