+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Morgan Motor Company en British Motor Museum

v.a. € 399,-

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

 • overtocht per nachtboot (Hoek van Holland – Harwich v.v.), verblijf in een binnenhut voor 1 of 2 personen
 • 1 maal overnachting Birmingham in een *** of **** sterren hotel (comfortabele kamer met douche en toilet)
 • 3 maal goed verzorgd ontbijt
 • rondleiding door de Morgan factory o.l.v. van een Engelstalige gids
 • lunch bij de Morgan Motor Company
 • rondleiding door Villa Park o.l.v. van een Engelstalige gids
 • Rondleiding olv Engelstalige gids door het British Motor Museum
 • vervoer per luxe touringcar
 • boekingskosten

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

U reist tijdens deze reis naar de Morgan Motor Company en British Motor Museum in een gezelschap van minimaal 20 personen. Het hoogtepunt van deze reis is natuurlijk de rondleiding bij de Morgan Motor Company. Daarnaast brengt u een bezoek aan het Villa Park en het Britsh Motor Museum waar u een prachtige rondleiding krijgt.

Morgan Motor Company

In 1909 fabriceerde Henry Frederick Stanley Morgan (1881-1959) zijn eerste auto. Nu, ruim honderd jaar later, produceert de Morgan Motor Company nog steeds auto’s. Dat gebeurt inmiddels onder leiding van de kleinzoon van Mr. Morgan. Handwerk en ambachtelijkheid vieren er nog altijd hoogtij. Daardoor is een Morgan geen auto als alle andere: een Morgan is uniek, in opzet, vorm en in bouwwijze.

In 1936 verschijnt de eerste auto met vier wielen uit de autofabriek Morgan Motor Company. Sindsdien is de vormgeving bijna onveranderd gebleven, net als de bouwwijze. Toch moet in de jaren negentig volgens de media het roer om. De werkwijze zou achterhaald zijn en niet langer levensvatbaar. De familie volgt het advies echter niet op. Morgan is tegendraads en misschien wel daardoor inmiddels de enig overgebleven zelfstandige Britse autofabriek van enige betekenis.

Combinatie bezoek autofabriek en Birmingham

U heeft nu de unieke kans om deze autofabriek te gaan bezoeken. Effe erop uit organiseert namelijk een reis naar deze autofabriek in combinatie met een bezoek aan Birmingham. Deze reis vindt maar één keer in 2018 plaats, dus zorg dat u erbij bent! De reis gaat door bij minimaal 20 personen en op deze reis hebben we plaats voor maximaal 40 personen. Laat u verrassen! Beleef met vrienden, kinderen of familie deze unieke kans om de Morgan Motor Company te bezoeken.

Toeslagen:
 • 1-persoonskamer toeslag € 73,- p.p.
Exclusief:
 • drankjes die u nuttigt
 • diner en niet genoemde verzorging
 • uitgaven van eigen aard
 • reis- en annuleringsverzekering

Vertrek: 22 november 2018
Aantal beschikbare plaatsen: 38 van 40

Programma

Dag 1 – Heenreis

Nadat we iedereen hebben opgehaald via onze servicelijn, rijden we naar Hoek van Holland. Hier checken we in bij Stena Line voor de overtocht per nachtboot naar Harwich. Als u aan boord bent, kunt u op eigen gelegenheid dineren. U zult u vast uitstekend vermaken op de luxe ferry schepen. U verblijft in een 1- of 2-persoonsbinnenhut.

Dag 2 – Fabrieksbezoek aan Morgan Motor Company

Nadat u heeft ontbeten, rijden we de boot af en zetten koers richting Malvern, hier bevind zich de Morgan Motor Company. Bij aankomst staat de gids op ons te wachten voor fabrieksrondeleiding. Tijdens deze rondleiding krijgen we uitleg over de productie van Morgan door een Engelstalige gids. Na afloop van het fabrieksbezoek staat er een heerlijke lunch voor u klaar. Na de lunch heeft de gelegenheid om in de fabrieksshop een aandenken aan te schaffen. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in het centrum van Birmingham. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. In de avond kunt u in een van de vele restaurants dineren.

Dag 3 – Villa Park en British Motor Museum

Na het ontbijt maken we ons op voor het bezoek olv een Engelstalige gids aan het Villa Park, het stadion van Aston Villa. Hier krijgt u een rondleiding en komt u op plekken waar u anders nooit zal komen. Na dit indrukwekkende stadion bezoek zetten we koers richting Gaydon. In Gardon bezoeken we het British Motor Museum. Bij aankomst kunt u eerst gebruik van een lunch. Nadat u heeft genoten van uw lunch maken er onder leiding van een Engelstalige gids een tour door het museum. U krijgt uitleg over de rijke geschiedenis van de Engelse auto-industrie. Aan het einde van de middag is het tijd geworden om richting de haven van Harwich te ga rijden. Hier gaan we weer aan boord bij Stena Line voor de overtocht naar Nederland. U verblijft in een 1- of 2-persoonsbinnenhut.

Dag 4 – Thuiskomst

Nadat u heeft ontbeten en de koffers heeft gepakt, is het tijd geworden om u weer naar huis te brengen. U zult terug kunnen kijken op een prachtige reis vol Engelse auto’s.

Opstapplaatsen

Zwolle Achterzijde NS station, P&R 15:45 uur
Amersfoort NS Station, halte vakantiebussen 17:15 uur
Utrecht Griffioenlaan 1 18:00 uur
Rotterdam Metrostation De Capelse Brug 18:45 uur
Hoek van Holland Ingang Stena Line 19:30 uur

Accommodatie

Pentahotel Birmingham of het Holiday Inn Express Birmingham of gelijkwaardig.

Algemene voorwarden Effe erop uit behoudt zich het recht voor deze reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal van 20 personen niet wordt bereikt. U zult hiervan drie weken voor vertrek op de hoogte worden gesteld. Programma wordt aangeboden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Het reisplan Bij overmacht behouden wij ons het recht voor om het reisplan aan te passen.
Overtochten per Stena Line

Beschikbaarheid en/of boeken