+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Rondreis Schitterend Ierland

v.a. € 1195,-

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

 • overtocht Hoek van Holland – Harwich overtocht overdag
 • overtocht Holyhead – Dublin
 • overtocht Rosslare – Fishguard
 • 1 maal overnachting in een 2-perssonsbinnenhut Harwich – Hoek van Holland
 • 10 overnachtingen in een 2-persoonskamer (comfortabele kamer met douche en toilet)
 • 11 maal goedverzorgd ontbijt
 • 11 maal goed verzorgd diner
 • alle genoemde excursies
 • vervoer per luxe comfort class touringcar
 • begeleiding door onze chauffeur, tevens reisleider
 • reserveringskosten
 • tol- en parkeergelden
 • toeristenbelasting

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

Tijdens de rondreis schitterend Ierland bezoekt u het prachtige ‘groene eiland’ Ierland. We laten u kennismaken met de mystiek van dit prachtige eiland. We brengen u ook op plaatsen waar de meeste andere reisorganisaties nooit komen! U zult deze reis dan ook van de ene verbazing in de andere vallen.

Op deze rondreis schitterend Ierland bezoekt u verschillende bijzondere bezienswaardigheden, zoals de hoogste waterval van Ierland: de Powerscourt Waterfall. Daarnaast staan ook The Burren, Cliffs of Moher en de Ring of Kerry op het programma. Bovendien maken we een prachtige rondrit door de Wicklow Mountains, Deze streek wordt ook wel ‘de Tuinen van Ierland’ genoemd.

Natuurlijk is er ook ruimte voor het moderne Ierland. Zo bezoekt u bijvoorbeeld, onder leiding van een Nederlandstalige gids de hoofdstad Dublin met zijn sfeervolle centrum. Daar hoort ook een bezoek aan een van de vele pubs bij. Hierin kunt u niet alleen enkele pints of Guinness proeven. U kunt er ook proeven van de sfeer van Ierland dankzij geweldige live muziek. Die is overal in de pubs te horen, want muziek is voor de Ieren erg belangrijk.

Overtochten

U vaart eerst per boot vanuit Hoek van Holland naar Harwich in Engeland en v.v. Vervolgens maakt u vanuit Holyhead de overtocht naar Dublin. Vanuit Ierland varen we vanuit Rosslare naar Fishguard. Alle overtochten worden verzorgd door Stena Line.

Touringcar

U maakt deze reis met een Nederlandse luxe touringcar met een Nederlandse chauffeur, die ook uw reisleider is. Hij brengt u naar mooie en goede hotels met een prima verzorging. Deze reis gaat door bij minimaal 30 personen. Het maximale aantal personen dat op deze reis mee kan is 40.

Deze reis is exclusief:

 • overige verzorging
 • reis- en / of annuleringsverzekering
 • uitgaven van persoonlijke aard

Toeslagen:

 • 1-persoonskamertoeslag €319,-

Vertrekdatum en beschikbare plaatsen:

Zaterdag 01 augustus 2018 Beschikbare plaatsen 40 van 40

Programma

Dag 1 Heenreis

Nadat iedereen is opgehaald, rijden we naar Hoek van Holland waar we aan boord gaan van de dagboot voor de overtocht per luxe ferry van Stena Line naar Engeland. We zullen hier rond 19.50 uur aankomen in Harwich. Tijdens de overtocht kunt u genieten van de faciliteiten die de Stena Line u te bieden heeft. Ook kunt u op eigen gelegenheid gebruik maken van het diner. Als we in Harwich zijn aangekomen rijden we naar ons hotel buiten de stad Londen.

Dag 2 Londen

Na het ontbijt is het tijd geworden om naar Londen te gaan. We maken een mooie stadstoer o.l.v. van een Nederlandstalige gids langs de hoogtepunten die deze stad te bieden heeft. De middag kunt u gebruiken om op eigen gelegenheid de stad in te gaan. Tegen de klok van 15:00 uur rijden we naar het hotel in de omgeving van Shrewsbury, waar het diner voor u klaar staat.

Dag 3 Naar Ierland aankomst in Dublin

Na een vroeg ontbijt rijden we door, en zetten koers naar Holyhead voor de oversteek van 3,5 uur naar de hoofdstad van Ierland Dublin. Aangekomen in Ierland rijden we naar ons hotel net buiten Dublin hotel. Hier aangekomen zullen we een heerlijk 3-gangendiner aangeboden krijgen.

Dag 4 Dublin

Nadat we heerlijk ontbeten hebben, stappen we in de touringcar en rijden naar het centrum van Dublin waar onze gids op ons staat te wachten. ?De gids vertelt alles over Dublin en laat u alle bezienswaardigheden zien. Na deze rondrit heeft u nog tijd om deze mooie stad op eigen gelegenheid te bezichtigen. Aan het einde van de middag rijden we dan weer naar ons hotel voor een heerlijke drie-gangenmaaltijd. Na het diner staat er een lokale bus klaar die u naar de wijk de Tempelbar rijd. Hier kunt u genieten van de echte Iersch muziek in een van de pub’s. Aan het einde van de avond rijden we weer terug naar het hotel.

Dag 5 Bezoek aan de tuin van Ierland: de Wicklow Mountains

’s Ochtends rijden we na het ontbijt richting Enniskerry. Enniskerry is het begin van de Wicklow Mountains. Net achter Enniskerry slaan we rechtsaf richting Powerscourt Waterfall, de hoogste waterval van Ierland. In deze prachtige omgeving omringd door bossen maken we een stop. Na deze stop rijden we door richting Glendalough. Hier kunt u de overblijfselen bezichtigen van een klooster gesticht door St. Kevin. Hier kunt u ook de lunch gebruiken. Na de lunch heeft u nog ruim de tijd om door de vallei te wandelen richting het bovenste van twee meren. Na dit bezoek stappen we weer in de touringcar en rijden richting Nenagh, naar ons volgende hotel.

Dag 6 Bunratty Castle, Cliffs of Moher en de Burren

Vandaag staan Bunratty Castle en Folk Park de Cliffs of Moher en the Burren op het programma. Het Folk Park is een prachtig openluchtmuseum. Hier ziet u hoe er in Ierland rond 1900 werd geleefd. U vindt er Ierse cottages, een molen, een oud dorpsstraatje met een school, een dokterswoning en een postkantoor en natuurlijk een pub. Bunratty Castle is een typisch Iers Castle dat uit de middeleeuwen stamt. na dit bezoek rijden we door naar naar de kust van Ierland. De Cliffs of Moher behoren tot de hoogste klipkusten in Europa. De klippen bestaan uit kalkzandsteen en strekken zich over een lengte van acht kilometer uit langs de Ierse westkust. De klippen grenzen aan de Burren. Na dit bezoek rijden we via de kustlijn van de Atlantische Oceaan naar het bezoekers centum van de Burren. Hier maken we gebruik van de lunch. Na de lunch krijgt u een video te zien over de Burren. De Burren is een uniek karakteristiek landschap in het noordwesten. Het kalksteengebied heeft een oppervlakte van ongeveer 300 km2. In de Burren bevinden zich ook nog veel Dolmen (grafmonumenten). Na dit bezoek rijden we terug naar ons hotel.

Dag 7: Flying Boat Museum & Grange Stone Circle

Na het ontbijt is het weer tijd geworden om de koffers in onze bus te laden en koers te zetten richting het zuiden van Ierland. We rijden naar het museum waar we nog echte vliegboten zullen zien. U maakt hier tevens kennis met het ontstaan van de Irish Coffee. Als we dit bezocht hebben en de Irish Coffee hebben geproefd, rijden we via Adara naar Grange. Niemand zou Ierland mogen verlaten zonder tenminste één blik te hebben geworpen op een van haar meest fascinerende overblijfselen: de Stone Circle. Het is een van de grootste steencirkels van Ierland, net ten zuiden van Limerick. Hierna is het tijd geworden om door te rijden naar ons hotel in de buurt van Traleel. voor diner en overnachting.

Dag 8 Dingle

Na het ontbijt rijden we naar het mooi­ schiereiland Dingle. Allereerst bereiken we het plaatsje Tralee. U ziet in de verte de Slieve Mish Mountains. We volgende weg verder naar het stadje Dingle. In de haven van het vissersplaatsje liggen de gekleurde vissersboten en de gevels in het centrum zijn zo mogelijk nog gekleurd. De kerk van het stadje Dingle is van rossige stenen gebouwd. We vervolgen deze tocht en bereiken het Galarus Oratory, een piepklein kerkje, waarvan de stenenmuren zonder cement zijn gebouwd. Aan het einde van de middag rijden we naar ons hotel.

Dag 9 Ring of Kerry

Eén van de hoogtepunten van deze reis is de Ring of Kerry. ?Een onvergetelijke tocht met magnifieke vergezichten, meren, palmbomen en exotische planten. We rijden via Kilorglin naar Waterville, een stadje dat aan een soort lagune ligt aan de oceaan. Vervolgens gaan we via Castle Cove naar het sprookjesachtige dorpje Sneem, met de kleurrijke huisjes. Aansluitend rijden we langs Molls Gap door de Black Valley, naar Ladies View. Hier heeft u een prachtig uitzicht op de vele meren die glinsteren tussen de hoge bergen. Hierna zullen we terugrijden naar ons hotel.

Dag 10 Bezoek aan de Rock of Cashel

Na het ontbijt pakken we de bus weer in en vertrekken we via een mooie route naar de Rock of Cashel. De Rock of Cashel – of Saint Patrick’s Rock – is een 60 meter hoge kalksteenhoudende rots, zetel van de koningen van Munster. Vanaf de vierde eeuw totdat de rots in de twaalfde eeuw aan de kerk werd geschonken. De voornaamste overlevende gebouwen zijn de (ruïnes van) Saint Patrick’s Cathedral, Cormac’s Chapel en een round tower. Nadat u dit onder begeleiding van een gids heeft gezien, heeft u nog even de tijd om het stadje te gaan bezoeken en na dit bezoek rijden we naar Wexford waar we een nacht zullen verblijven.

Dag 11 Richting Engeland

Na een vroeg ontbijt vertrekken we richting de haven van Dublin waar we aan boord gaan van de boot voor de overtocht richting het Engelse Holyhead. We komen aan in Engeland en zetten koers richting Harwich voor de oversteek per nachtboot naar Nederland.

Dag 12 Terugkomst in Nederland

Na het ontbijt rijden we weer ons eigen Nederland binnen. En hopen we dat u terug kunt kijken op een mooie reis door Ierland.

Opstapplaatsen

Zwolle Achterzijde NS station, P&R 09:00 uur
Amersfoort NS Station, halte vakantiebussen 10:10 uur
Utrecht Griffioenlaan 1 10:45 uur
Rotterdam Metrostation Capelse Brug 11:45 uur
Hoek van Holland Terminal Stena Line 12:15 uur
Algemene informatie Effe erop uit behoudt zich het recht voor deze reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal van 30 personen niet wordt bereikt. U zult hiervan drie weken voor vertrek op de hoogte worden gesteld. Programma wordt aangeboden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Reisplan Bij overmacht behouden wij ons het recht voor om het reisplan aan te passen.
Overtochten door Stena Line

Beschikbaarheid en/of boeken