+31 (0)38 230 94 55 info@effeeropuit.nl

Morgan Motor Company en British Motor Museum

v.a. € Prijs nog niet bekend

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

Effe Erop Uit
  • vervoer per luxe touringcar
  • 2 maal overtocht per nachtboot (Europoort – Hull v.v.), verblijf in een binnenhut voor 2 personen
  • 1 maal overnachting in Birmingham ***sterren hotel
  • entreegelden en excursies (volgens programma)
  • boekingskosten

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

Morgan Motor Company en British Motor Museum.
U reist tijdens deze reis naar de Morgan Motor Company en British Motor Museum in een gezelschap van minimaal 20 personen. U wordt thuis opgehaald door onze chauffeur. Het hoogtepunt van deze reis is natuurlijk de twee uur durende rondleiding bij de Morgan Motor Company. Daarnaast brengt u een bezoek aan het Britsh Motor Museum waar u een prachtige rondleiding krijgt.

Morgan Motor Company

In 1909 fabriceerde Henry Frederick Stanley Morgan (1881-1959) zijn eerste auto en nu, ruim honderd jaar later, produceert de autofabriek van Morgan Motor Company nog steeds auto’s. Dat gebeurt inmiddels onder leiding van de kleinzoon van Mr. Morgan. Handwerk en ambachtelijkheid vieren er nog altijd hoogtij. Daardoor is een Morgan geen auto als alle andere: een Morgan is uniek, in opzet, vorm en in bouwwijze.

In 1936 verschijnt de eerste auto met vier wielen uit de autofabriek Morgan Motor Company. Sindsdien is de vormgeving bijna onveranderd gebleven, net als de bouwwijze. Toch moet in de jaren negentig volgens de media het roer om. De werkwijze zou achterhaald zijn en niet langer levensvatbaar. De familie volgt het advies echter niet op. Morgan is tegendraads en misschien wel daardoor inmiddels de enig overgebleven zelfstandige Britse autofabriek van enige betekenis.

Combinatie bezoek autofabriek en Birmingham

U heeft nu de unieke kans om deze autofabriek te gaan bezoeken. Effe erop uit organiseert namelijk een reis naar deze autofabriek in combinatie met een bezoek aan Birmingham. Deze reis vindt maar één keer in 2017 plaats, dus zorg dat u erbij bent! De reis gaat door bij minimaal 20 personen en op deze reis hebben we plaats voor maximaal 50 personen. Laat u verrassen! Beleef met vrienden, kinderen of familie deze unieke kans om de Morgan Motor Company te bezoeken.

Toeslagen:
  • 1-persoonskamer toeslag € nog niet bekend p.p.
Exclusief:
  • drankjes die u nuttig
  • niet genoemde verzorging
  • uitgaven van eigen aard
  • reis- en annuleringsverzekering

Vertrek: 23 november 2018
Aantal beschikbare plaatsen: 50 van 50 Vol

Programma

Dag 1 – Heenreis

Nadat we iedereen hebben opgehaald via onze servicelijn, rijden we naar Europoort. Hier checken we in bij P&O voor de overtocht per nachtboot naar Hull. Als u aan boord bent, kunt u op eigen gelegenheid dineren. U zult u vast uitstekend vermaken op de luxe ferry schepen. U verblijft in een 2-persoonsbinnenhut.

Dag 2 – British Motor Museum en Birmingham

Nadat u heeft ontbeten, rijden we de boot af en zetten koers richting Gaydon. In Gardon bezoeken we het British Motor Museum. Onder leiding van een Engelstalige gids lopen we door het museum. U krijgt uitleg over de rijke geschiedenis van de Engelse auto-industrie. Hierna rijden we naar Birmingham waar we de “Two Towers Brewery” gaan bezoeken. We krijgen hier een rondleiding van 90 min. olv een Engelstalige gids. Na dit bezoek is het tijd geworden om ons hotel in het centrum van Birmingham op te gaan zoeken.. U kunt op eigen gelegenheid de stad gaan verkennen. In de avond kunt u in een van de vele restaurants dineren.

Dag 3 – Fabrieksbezoek aan Morgan Motor Company

Na het ontbijt is het tijd geworden om naar de Morgan fabriek te rijden. We krijgen hier een fabrieksrondeleiding die ongeveer twee uur duurt. Tijdens deze rondleiding krijgen we uitleg over de productie van Morgan. Na afloop van het fabrieksbezoek heeft de gelegenheid on in de fabrieksshop een aandenken aan te schaffen. Na dit bezoek rijden we naar de haven van Hull. Hier gaan we weer aan boord bij P&O voor de overtocht naar Nederland. U verblijft in een 2-persoonsbinnenhut. ‘s Avonds kunt u weer op eigen gelegenheid dineren.

Dag 4 – Thuiskomst

Nadat u heeft ontbeten en de koffers heeft gepakt, is het tijd geworden om u weer naar huis te brengen. U zult terug kunnen kijken op een prachtige reis vol Engelse auto’s.

Opstapplaatsen

Zwolle Achterzijde NS station, P&R ?? uur
Amersfoort NS Station, halte vakantiebussen ?? uur
Utrecht Griffioenlaan 1 ?? uur
Rotterdam Metrostation Capelse Brug ?? uur
Europoort Terminal P&O Ferries ?? uur

Accommodatie

Hotel is nog niet bekend.

Algemene voorwarden Effe erop uit behoudt zich het recht voor deze reis kosteloos te annuleren indien het minimum aantal van 30 personen niet wordt bereikt. U zult hiervan drie weken voor vertrek op de hoogte worden gesteld. Programma wordt aangeboden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Het reisplan Bij overmacht behouden wij ons het recht voor om het reisplan aan te passen.

Prijs- en Beschikbaarheid

Helaas deze reis is nog niet te boeken.