+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Folklore klederdrachten en varen in Giethoorn

v.a. € 48,95

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

  • 2 x koffie/thee met gesorteerd gebak
  • Staphorster klederdracht show
  • 3-gangen lunch
  • gondelvaren in Giethoorn
  • vervoer per luxe touringcar

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

We rijden vanaf uw opstapplaats via een toeristische route langs de in authentieke kleurenboerderijen van de agrarische dorpen Rouveen en Staphorst naar het restaurant.

In Restaurant ’t Centrum’ worden we ontvangen met twee heerlijke kopjes koffie of thee met gesorteerd gebak. Aansluitend krijgen we in het restaurant ’t Centrum’ bezoek van twee zeer spraakzame en gezellige Staphorster dames.  Zij vertellen alles over het reilen en zeilen van de Staphorster klederdracht, van de geboorte tot de dood en van historie tot heden. Eventueel bestaat er de mogelijkheid om twee dames en één heer om te kleden in Staphorster klederdracht. Dus uw fototoestel niet vergeten.

Na deze zeer gezellige klederdracht show, kunt u gaan genieten van een heerlijk drie gangen lunch wat bestaat uit: een voorgerecht: groentesoep, hoofdgerecht: jägerschnitzel met champignons en uiensaus aangevuld met drie warme groentes, rauwkost salade, gebakken aardappelen, friet en appelmoes, nagerecht: roomijs met saus en slagroom.

Na de lunch staat de touringcar weer voor u gereed. We rijden via een mooie toeristische route langs Zwartsluis naar het dorp Giethoorn.

Giethoorn ook wel genoemd het Venetië van het Noorden, met boerderijtjes in plaats van kathedralen, vervenershuisjes in plaats van paleizen en de Kruuswegbrogge in plaats van de Ponte Rialto. Waar Venetië haar gondels heeft, varen in Giethoorn de punters. Wij gaan hier aan boord van één van de overdekte rondvaartboten en varen door het oude dorp en over de (ondiepe) bovenwiede.

Na terugkomst kunt u nog een drankje nuttigen op het terras (consumptie voor eigen rekening) of u maakt nog een leuke wandeling door het dorp met zijn veelheid aan bruggetjes. Na deze gezellige dag rijden we weer terug naar uw uitstapplaats.

Exclusief:

  • niet genoemde verzorging
  • extra kilometers

Extra mogelijkheden:

  • drankje tijdens de warmte lunch
  • koffie/thee na het diner

Tijden:

Vertrektijd: ca. 09.00 uur
Thuiskomst: ca. 17.00 uur

Prijzen:

De genoemde prijzen zijn indicatief en gebaseerd op vertrek vanuit de nabije omgeving van Ankeveen en Hilversum.
Op basis van uw specifieke en/of wensen maken wij graag een vrijblijvende offerte voor u. Wij streven erna u een zo voordelig mogelijk tarief aan te bieden!

 

Beschikbaarheid en/of boeken