+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Harz gebergte

v.a. € 375,00

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

 • 4 overnachtingen in Hotel Niedersachsen
 • 4 x goedverzorgd ontbijt
 • 4x goedverzorgd diner
 • gebruik zwembad in het hotel
 • gebruik sauna in het hotel
 • Excursie-pakket t.w.v. € 75,00 p.p.
 • vervoer per luxe Tourist Class touringcar met toilet en airco
 • ervaren chauffeur tevens reisleider

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

Het Harz-gebergte is het meest noordelijke gelegen gebergte van Duitsland. Het biedt een zeer afwisselend landschap. De prachtige bossen, rotsformaties en de kronkelende beekjes en stuwmeren vormen het decor van deze reis. De Harz werd ook wel ‘de schatkamer van de keizers’ genoemd. Dat kwam door de vele bodemrijkdommen, zoals zilver en koper.

Vakwerkhuizen

We bieden u nog meer avontuur, want u ontdekt met ons ook het onbekende gedeelte van de Harz. We bezoeken bijvoorbeeld Wernigerode. Dit is een historisch stadje met hele mooie vakwerkhuizen. Er staat ook een pittoresk raadhuis. De tocht ernaartoe is ook prachtig. Die maken we namelijk met een stoomtrein dwars door de natuur. Natuurlijk bezoeken we ook Goslar. Deze zeer gezellige stad staat op de lijst van UNESCO-werelderfgoederen. Dat komt door de vele goed bewaarde vakwerkhuizen. Verder mag een vaartocht over het grootste stuwmeer ook niet ontbreken. Tot slot kunt u ook op eigen gelegenheid genieten van de Harz. Zo kunt u heerlijk ontspannen tijdens een mooie boswandeling.

Familiehotel

We verblijven tijdens deze reis in het zeer gezellige Hotel Niedersachsen. Dit familiehotel is eigendom van de Nederlandse familie Veldhuis. U kunt hier volop ontspannen. Bijvoorbeeld door heerlijk een baantje te trekken in het zwembad. U kunt ook een bezoekje brengen aan de sauna. Iedere avond geniet u van een heerlijk 3-gangendiner. ’s Avonds kunt u nog rustig napraten onder het genot van een kopje koffie. Of u drinkt een lekker drankje aan de bar. Kortom, deze reis heeft alles in zich om volop te genieten.

Exclusief

 • overige verzorging
 • reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van persoonlijke aard
 • Lunches

Toeslagen

 • 1-persoonskamertoeslag € 80,-

Excursie-pakket t.w.v. € 75,00 p.p.:

 • oude mijnen in Goslar incl gids
 • boottocht
 • braadworst bij stuwmeer Rapppsbodetalsperre
 • kabelbaan Hexentanzplatz
 • stoomtrein Wernigerode

Programma

Dag 1 Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we naar Hameln waar u de tijd krijgt om te gaan lunchen en dit stadje te bekijken. Hameln is bekend door het verhaal van de “Rattenvanger van Hameln”. Na dit bezoek rijden we naar Hahnenklee, waar de familie Veldhuis u hartelijk ontvangt. Wanneer alle kamers zijn verdeeld is het tijd geworden voor een goed verzorgd 3-gangen buffet.

Dag 2 Goslar en omgeving
Na het ontbijt rijden we naar de stad Goslar en de historische mijn waar vroeger verschillende metalen werden gedolven. Deze stad en mijnen staan op de UNESCO werelderfgoedlijst. Eerst brengen we een bezoek aan de oude mijnen. We rijden met een oude mijntrein 515 meter de mijn in. Daarna gaan we te voet verder met een Duitstalige gids die ons de bijzonderheden van de mijnen vertelt. Tijdens dit bezoek zal uw chauffeur als vertaler mee gaan. Daarna rijden we naar de oude binnenstad van Goslar. Hier heeft u de tijd om te gaan lunchen en deze prachtige oude, historische stad te gaan bezichtigen. Halverwege de middag rijden we naar de Okerstausee. Hier maken we een boottocht over het stuwmeer van anderhalf uur. Na de boottocht stappen we weer in de luxe touringcar en rijden naar het hotel terug voor het diner. ’s Avonds heeft u de gelegenheid om te gaan zwemmen of gebruik te maken van de sauna in het hotel.

Dag 3 Solberg en Hexentanzplatz
Na een vroeg ontbijt rijden we via een prachtige route door de Harz naar Stolberg met zijn vele vakwerkhuizen. Stolberg is de geboorteplaats van Juliana van Stolberg, de moeder van Willem van Oranje. Hierdoor heeft deze plaats een direct verband met ons koninklijk huis. Bij aankomst in Stolberg maken we eerst gebruik van koffie of thee. Hierna heeft u de tijd om Stolberg te gaan bekijken. Na Stolberg rijden we naar de Rappsbodetalsperre waar u een prachtig uitzicht heeft over het grootste stuwmeer van de Harz. Ook krijgt u hier een braadworst aangeboden. Na dit prachtige uitzicht rijden we naar Thale waar we per kabelbaan naar de Hexentanzplatz gaan. Volgens de legende dansen de heksen hier op 30 april rond een vuur en vliegen daarna op de bezem naar de hoogste berg in de omgeving: de Brocken. Vanaf Thale rijden we weer terug naar het hotel voor het diner. Ook hebben we deze avond nog een avondprogramma over het voormalige DDR en het IJzerengordijn. U krijgt hierover uitleg en een korte film te zien.

Dag 4 Wernigerode
Na een uitgebreid ontbijt rijden we via een mooie route naar Drei Annen Hohne. Hier stappen we in de stoomtrein die u door de prachtige natuur naar de binnenstad van Wernigerode brengt. Eenmaal aangekomen in Wernigerode lopen we richting het centrum waar u op eigen gelegenheid kunt gaan lunchen en het stadje kan gaan bezoeken. Halverwege de middag brengen we een bezoek aan het slot ‘Weringerode’ waar Juliana van Stolberg tijdens haar leven heeft gewoond. Na dit bezoek rijden we weer terug naar het hotel voor het diner waarna u gebruik kunt maken van de sauna, de fitnessruimte of het zwembad.

Dag 5 terugreis
Na het ontbijt is helaas tijd geworden om afscheid te nemen van de familie Veldhuis. We rijden weer terug naar Nederland en brengen u naar uw opstapplaats. Wij zijn ervan overtuigd dat u nu terug kunt kijken op een prachtige en geslaagde reis door de Harz.

Accommodatie

Hotel Niedersachsen
Wiesenstrasse 12
38644 Goslar-Hahnenklee

Algemene informatie Effe erop uit behoudt zich het recht voor deze reis kosten loos te annuleren indien het minimum aantal van 30 personen niet wordt bereikt. U zult hiervan drie weken voor vertrek op de hoogte worden gesteld. Programma wordt aangeboden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Reisplan Bij overmacht behouden wij ons het recht voor om het reisplan aan te passen.

Beschikbaarheid en/of boeken

Helaas nog niet boekbaar.