+31 (0)35 655 0175 info@effeeropuit.nl

Zwarte Woud

v.a. € 495,00

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

 • 5 overnachtingen in een 2-persoonskamer van hotel Landgasthof Adler
 • 4x goedverzorgd diner in het hotel
 • 4x goedverzorgd ontbijt in het hotel
 • gebruik van de sauna
 • entreegelden
 • vervoer per luxe Tourist Class touringcar met toilet en airco
 • ervaren chauffeur tevens reisleider

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

Het is in Duitsland één van de meest bezochte vakantiegebieden: Het Zwarte Woud. Deze 6-daagse reis neemt u mee naar dit zo geliefde vakantiegebied niet al te ver van Nederland.

Het Zwarte Woud staat bekend om z’n prachtige natuur en bossen. Ook de bergwegen, diepe groene dalen, vergezichten en bergmeren en smalle riviertjes zijn zeker de moeite waard. In deze reis combineren we natuur, bergwegen en pittoreske dorpen met elkaar, zodat u een prachtig beeld krijgt van dit mooie natuur gebied van Duitsland.

Het Zwarte Woud is ook wel bekend om haar vakwerkhuizen, klederdracht en de Schwarzwalder Kirsch. We hebben voor u een leuke, maar vooral interessante reis met verschillende excursies gemaakt, die ons ook de grens naar Frankrijk brengt. Het worden 6 dagen vol natuur schoon en sfeervolle stadjes.

Exclusief

 • overige verzorging
 • afscheidsdiner
 • reisverzekering
 • annuleringsverzekering

Toeslagen

 • 1-persoonskamertoeslag € 60,-

Programma

Dag 1 Heenreis
Vanaf uw opstapplaats rijden we met diverse stops naar Zuid-Duitsland. Aan het begin van de avond komen we aan bij ons hotel in het Zwarte Woud waar we de komende 5 nachten zullen verblijven. Nadat iedereen de koffers op de kamer heeft gebracht is het tijd geworden voor het 3-gangen diner. De avond heeft u vrij te besteden.

Dag 2 St. Blasein – Titisee – Tobtnauer Wasserfall
Na het ontbijt stappen we in de touringcar en rijden via de Schluchsee naar St. Blasein waar we een bezoek brengen aan de prachtige Dom. Na dit bezoek rijden we via een prachtige route naar Titisee. Titisee wordt omringd door bergen, waarvan de hoogste rond de 1500 meter zijn. Titisee staat bekend om haar meer, dat u ook gaat bezoeken. Over dit mooie meer maakt u per electroboot een rondvaart. Na de rondvaart heeft u nog gelegenheid om de stad te bezichtigen en om een lunch te gaan genieten (exclusief). Hierna rijden we door naar de 95 meter hooge Todtnauer Wasserfall. Deze waterval is een van de tien mooiste natuurbezienswaardigheden in Duitsland. Na dit bezoek rijden we weer terug naar het hotel voor het diner. Na het diner heeft u de gelegenheid om bijvoorbeeld een avondwandeling te maken of de sauna te bezoeken.

Dag 3 Blumberg – Freiburg
Nadat u weer heerlijk heeft kunnen ontbijten, rijden we dwars door het Zwarte Woud naar Blumberg. In Blumberg stappen we aan boord van de oude stoomtrein die u meeneemt door het mooie natuurgebied. U rijdt over de Sauschwaenzlebahn naar Weizen waar de touringcar weer op u staat te wachten. Als u weer in de touringcar zit rijden we door naar Freiburg. Hier heeft u de gelegenheid om deze stad te gaan bekijken of een middag heerlijk te gaan shoppen. Aan het einde van de middag rijden we terug naar het hotel voor een welverdiend diner. De avond heeft u weer vrij te besteden.

Dag 4 Konstanz – bloemeneiland Mainau
Vandaag rijden we richting de Bodensee. Hier brengen we een bezoek aan het bloemeneiland Mainau. Maar voor het zover is, rijden we eerst naar Konstanz. In deze gezellige stad krijgt u de tijd om rond te kijken. Ook bestaat er de mogelijkheid om hier te gaan genieten van een kopje koffie met een heerlijk stuk Schwarzwalder Kirsch. Vanuit Konstanz vaart u naar het bloemeneiland Insel Mainau. Hier heeft u rustig de tijd om rond te kijken en van de prachtige bloemen te genieten en al het andere moois op het eiland. Rond de klok van 16:00 uur rijden we vanaf de parkeerplaats van Insel Mainau terug naar het hotel waar het diner weer voor u klaar staat.

Dag 5  Colmar – Belchen
Vandaag rijden we de grens met Frankrijk over om naar de plaats Colmar te gaan. Colmar is een historische stad met een prachtig, kleurrijk centrum, met veel vakwerkhuizen. U kunt hier een prachtige stadswandeling maken en op één van de vele terrassen uw lunch nuttigen. Nadat u deze plaats heeft gezien rijden we terug naar Duitsland en bij mooi weer brengen we nog een bezoek aan de Belchen. Deze berg is één van de hoogste bergen van het Zwarte Woud. Met de kabelbaan brengen we een bezoek aan de vlakke gipfel vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving. Als het weer het niet toelaat kunnen we een bezoek brengen aan het St. Truppert klooster. Hierna rijden we via een mooie route naar het hotel terug voor het diner.

Dag 6 Terugreis
Na een vroeg ontbijt is het tijd geworden om de koffers weer in de touringcar te zetten en het Zwarte Woud te verlaten. Via de Duitse autobaan en diverse stops rijden we terug naar Nederland. Voor we u weer laten uitstappen bij uw op / afstap plaats krijgt u eerst de mogelijkheid om te gaan eten. We hopen dat u dan op een mooie reis kunt terugkijken.

Accommodatie

Hotel Landgasthof Adler
Riggenbacher Landstraße 10
D-79872 Bernau im Schwarzwald

Algemene informatie Effe erop uit behoudt zich het recht voor deze reis kosten loos te annuleren indien het minimum aantal van 25 personen niet wordt bereikt. U zult hiervan drie weken voor vertrek op de hoogte worden gesteld. Programma wordt aangeboden onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Reisplan Bij overmacht behouden wij ons het recht voor om het reisplan aan te passen.

Beschikbaarheid en/of boeken

Dit is een meerdaagse groepsreis. Voor deze reis kunt u een offerte aanvragen.
Als u onderstaand formulier invult, sturen wij u een offerte toe.