+31 (0)38 230 94 55 info@effeeropuit.nl

Wandelreis Ierland The Burren

v.a. € 949,-

Deze reis boeken Inbegrepen in deze reis

Effe Erop Uit
 • vliegreis Amsterdam-Dublin vv Aer Lingus
 • 20 kg baggage en 10 kg handbagage
 • Overnachtingen op basis van B&B met ontbijt
 • Routebeschrijving en kaarten
 • Bustransfers Dublin-Limerick vv
 • Bagagevervoer
 • Nederlands aanspreekpunt

Afbeeldingen

Uitgebreide reisinformatie

Wandelreis Ierland The Burren,

Het woord Burren komt van het Gaeilic woord Boireann wat rotsland betekend. Dit rotsland bestaat uit een groot kalkstenen plateau gelegen aan de Atlantische oceaan in het westen van Ierland. Oliver Cromwell beschreef dit gebied toentertijd als een plaats zonder water om een mens in te verdrinken, geen bomen om iemand op te hangen en niet genoeg aarde om te begraven.
Als u echter door de Burren trekt komt u kleine valleien tegen met weelderige plantengroei, kleine weilanden en riviertjes die de zgn Turloughs (verdwijnende meertjes) van water voorzien. De spleten in het kalksteen zorgen voor een microklimaat zodat u hier planten vindt uit Scandinavië tot aan de Middellandse zee. Vanaf Mei geeft dit een zeer bijzondere mix van bloemen.

De Burren heeft een zeer lange bewonings- geschiedenis en u komt dan ook regelmatig zgn Dolmens tegen (een soort hunebedden), standingstones, en waterbronnen. Het land is dun bevolkt en verhalen zijn er talrijk, de mensen bijgelovig.
De Burren wordt doorkruist door zgn greenways, een soort hoofdwegen om het vee door de Burren te drijven.
​Door de nabijheid van de Atlantische oceaan en het kale kalksteen is het licht in de Burren heel bijzonder, in combinatie met de wolkenluchten geeft dit vaak een onwerkelijke (mysterieuze) indruk.

U vliegt op eigengelegenheid naar Dublin. In Dublin aangekomen gaat u met de bus naar Limerick hier staat onze medewerker u op te wachten en brengt u naar de B&B. U ontvangt van onze medewerker alle benodigde informatie en de wandelroute. Uw wandelreis “The Burren” is zo verzorgd dat u de wandelroute loopt, en wij zorgen er voor dat uw bagage van B&B naar B&B wordt gebracht door ons.

Exclusief:

 • Diner
 • Niet-genoemde verzorging
 • Reis- en annuleringsverzekering
 • Uitgaven van eigen aard

Toeslagen:

 • Toeslag 1-persoonskamer: 120 euro
 • Alleen reizende toeslag: 170 euro

Wilt u gebruik maken van vervoer van uw huis naar het vliegveld en weer terug? Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Programma

DAG 1
U vliegt van Amsterdam naar Dublin. Hier neemt u de bus naar Limerick waar u word opgewacht door de agent die u naar uw eerste B&B brengt.

DAG 2
De route start in het kustdorpje Lahinch, u volgt het klifpad langs een van de beroemste klifftoppen van Europa, The Cliffs of Moher, en eindigt in Luogh South.

DAG 3
Vanuit Luogh South wandelt u via het plaatsje Doolin naar Craggagh, eveneens aan de kust gelegen. Doolin bekend door de muziek en de ‘cabbage and bacon’ een traditionele maaltijd in O’Connors pub.

DAG 4
Vandaag gaat u via de Slieve Elva, de hoogste berg van de Burren, via ‘greenways’ naar Ballyvaughan. Ballyvaughan gelegen aan de Galway Bay is onder andere bekend door de gekleurde huisjes en de gezellige pubs.

DAG 5
De route brengt u vandaag over Corkscrew hill met fantastische uitzichten over de Burren naar het plaatsje Kilfenora, waar onder andere het Burren informatie centrum is gevestigd.

DAG 6
Deze dag wandeld u van Kilfenora naar Killinaboy. Killinaboy staat bekend om de Sheela-na-Gig. Dit gebeeldhouwde figuur met duidelijke genitalién waarschuwt tegen lust .

DAG 7
De laatste dag brengt u via Inchiquin Lough naar Corofin. U laat het typische Burren landschap achter u en verwisselt het met het groene landschap van West Clare. Ook in Corofin vind u de traditionele pubs en gekleurde geveltjes. U kunt eventueel ook een bezoek brengen aan het Clare Heritage centrum gelegen in Corofin. U word op afgesproken tijd in Corofin opgehaalt door de agent die u naar Limerick brengt.

DAG 8
U neemt vanuit Limerick de bus naar Dublin airport vanwaar u terug vliegt naar Amsterdam.

Accommodatie

Diverse B&B’s en/of hotels waar u in een 1, 2, 3 of 4-persoonskamer slaapt.
Iedere ochtend kunt u genieten van een goed verzorgd ontbijt.

Prijs- en Beschikbaarheid